به گزارش خبرگزاری حوزه از یزد، آیت الله محمدرضا ناصری، در خطبههای این هفته نمازجمعه یزد با سفارش نمازگزاران به تقوا و با اشاره به بیماری خود و ابتلاء به کرونا اظهار داشت: خدا را شاکرم و از دعای خیر مردم نیز قدردانی میکنم و امیدوارم مردم گرفتار این بیماری نشوند.
وی با تاکید بر اینکه حرکت ما انسانها باید در مسیر خدا باشد، افزود: ما بندگان خدا و مخلوقات خدا هستیم و خالقی در عالم، غیر از خدا نیست و همه ما و همه موجودات، تحت قیومیت و ربوبیت او و در هر آن و لحظهای محتاج به رحمت خدا هستیم و اگر یک آن خدا به ما عنایت نکند، همه ما نیست و نابود خواهیم شد.
نماینده ولی فقیه در یزد ادامه داد: راه رفتن، کار کردن، تلاش کردن و همه حرکات ما نشأت گرفته از اراده خداوند متعال است و همیشه و در تمام لحظات تحت رحمانیت خدا هستیم بنابراین باید خدای خود را بشناسیم و با او ارتباط برقرار کنیم زیرا او مبدأ همه عنایات است.
امام جمعه یزد اظهار کرد: سزاوار نیست که خدای خود را فراموش کنیم و سزاوار نیست که از عنایت خداوند متعال دور شویم و این مخالف اساس خلقت است و یکی از اصلیترین مواردی که ما را به خدا متصل میکند، نماز است و خداوند متعال، وسیلهها و برنامههایی تعیین کرده که بتوانیم با خدای خود ارتباط برقرار کرده و با او حرف بزنیم و از او استمداد بجوییم.
والدین شرایط انس فرزندان خود را با نماز فراهم کنند
آیت الله ناصری با اشاره به اینکه تمام قرآن نازل شده از سوی خداست و خداوند متعال با انسان سخن میگوید، اما سوره حمد برای این است که انسان با خدا حرف بزند، اظهار داشت: این حرف زدن دو مرحلهای است که نخست مرحله توحید نظری و سپس توحید عملی است.
خطیب جمعه یزد با بیان اینکه کلمه صلاه به معنای نماز و مشتقاتش بیش از ۹۰ بار در قرآن تکرار شده است، افزود: انسان در نماز رابطه مستقیم با خدا برقرار میکند و نماز یک راهکار جهت اتصال به خدای متعال است اما متأسفانه میبینیم که در ارتباط با نمازها به ویژه نمازهای جماعت در مساجد و مدارس اشکالاتی پیش آمده که باعث نگرانی است.
وی تصریح کرد: به پدرها و مادرها توصیه میکنم که فرزندان خود را به نماز انس بدهند و نماز را به فرزندان خود آموزش بدهند و برای آن برنامهریزی کنند و طوری فرزندان خود را تربیت کنند که از ابتدا دل به خدای خود بدهند و با خدا انس پیدا کنند و شرایطی فراهم کنند که ارتباط فرزندان خود را با خدا تقویت کنند.
امام جمعه یزد عنوان کرد: نماز کمک میکند که انسان از بسیاری از انحرافات دور بماند، ممکن است جوان نمازگزار گناه کند اما چون نماز میخواند و مقید به نماز است، نماز او را از گناه و معصیت نجات میدهد چون بر اساس آیه قرآن، نماز انسان را از گناه و فحشاء باز میدارد و اجازه نمیدهد که انسان در غفلت باقی بماند.
وی تاکید کرد: والدین اگر میخواهند حق پدری و مادری خود و معلمان اگر میخواهند حق استادی خود را ادا کنند، فرزندان و شاگردان را با نماز آشنا کنند.
آیت الله ناصری تاکید کرد: بزرگترها به ویژه والدین و معلمان در نماز کوتاهی نکنند و مسیر را برای فرزندان و شاگران خود هموار کنند و اطمینان داشته باشید که خداوند به شما نیز پاداش بزرگی عطا میفرماید.
تجارت و کسب و کار مردم را از یاد خدا غافل نکند
وی ادامه داد: تجارت و کسب و کار نباید انسان را از نماز دور کند، بلکه لازم است حتی در محل کسب و کار نیز به اقامه نماز به ویژه نماز اول وقت مداومت داشت زیرا نماز ارتباط با خداست و باعث برکت در عمر و رزق و روزی خواهد شد، بنابراین در زمینه نماز کوشا باشید که این توصیه خداوند متعال به بندگانش است.
امام جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) اظهار داشت: ائمه ما از جمله امام سجاد (ع) به عبادات طولانی شهرت دارند و این سیره ائمه ما در زندگی بوده و حضرت زهرا (س) را نیز به این اسم نامیدهاند زیرا ایشان وقتی در محراب عبادت میایستاد، آنچنان دل به خدا میداد که از خود بیخود میشد و نوری از آن نماز به آسمانها میرفت و بر همین اساس او را زهرا نامیدند.
وی افزود: حضرت زهرا (س) اینقدر به نماز میایستاد که پاهای آن حضرت ورم میکرد و آنقدر در نماز متوجه خدا بود که نفسش به شماره میافتاد.
امام جمعه یزد اظهار کرد: اگر ما شیعه و پیرو معصومین و ائمه اطهار علیهم السلام هستیم، نباید کاری کنیم که از این سعادت دور شویم و باید به فرزندان خود خدمت کنیم و آنها را در مسیر خدا قرار دهیم.
تلاش دشمن برای القا روحیه ناامیدی و بدبینی به انقلاب در مردم
آیت الله ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انقلاب با زحمات بسیار و با عنایات خداوند متعال به دست آمده است، افزود: در ۱۹ دی سال ۵۶ مردم قم یکپارچه در پاسخ به توهین روزنامه اطلاعات وقت، به امام خمینی (ره) به میدان آمدند.
وی بیان کرد: آن زمان گمان میکردند که میتوانند مردم را فریب بدهند اما مردم به میدان آمدند و اقدام و ایستادگی کردند و این انقلاب پا گرفت و یزدیها هم به دنبال همین توهینها و چهلم مردم تبریز به میدان آمدند و نقش آفرینی کردند.
آیت الله ناصری ادامه داد: دشمن میخواهد ما نسبت به انقلاب بی توجه باشیم و این بصیرت را از بین ببرد و ایمان ما را با فضاسازیهای خود کمرنگ کند و با القا مسائل ناامید کننده، ما را به سمت فراموشی انقلاب و آرمانهای آن سوق دهد.
خطیب جمعه یزد عنوان کرد: ما در مسیر پیشبرد انقلاب سختیها و توطئههای بسیاری داشتیم و در همه ابعاد تحت فشار دشمن بودیم اما چون مردمی با بصیرت و ولایی داشتیم، خداوند متعال نیز کمک کرد و این انقلاب حفظ شد اما دشمن از درهای دیگری در حال وارد شدن است.
دشمن از طریق فضای مجازی به دنبال تخریب باورها و هدایت افکار جامعه است
وی افزود: بزرگنمایی و سیاه نمایی، تخریب باورها و خارج کردن جوانان از مسیر اسلام و انقلاب با استفاده از افراد سست عنصر و به ویژه از طریق فضای مجازی از مواردی است که دشمن برای آن برنامهریزی کرده است.
آیت الله ناصری تصریح کرد: دشمن در صدد ناامید کردن مردم نسبت به انقلاب است و تلاش میکند اقدامات انجام شده نادیده گرفته شود اما بدانید که حفظ انقلاب و حفظ دین از وظایف دینی و شرعی و سیاسی و یک امر الهی است پس امیدوار باشید و ارتباط با خدا را حفظ کنید تا یاوهگوییهای آنها در شما اثر نکند.
وی از مردم خواست تا دقیق، بیدار، دشمن شناس باشند و توطئههای دشمن را درک کنند و مانند همیشه در صدد خنثی سازی آن برآیند و در این مسیر گوش به فرمان ولی فقیه باشند و مراقب توطئههای نرم و انحرافی دشمن نیز باشند.
لزوم توجه مسئولان به راه اندازی سریعتر شبکه ملی اطلاعات
خطیب جمعه یزد ادامه داد: دشمن در تلاش است به عنوان یک خط مشی درازمدت برای تغییر باورها و ارزشها و تغییر هویت ایران اسلامی از طریق فضای مجازی استفاده کند که باید همگان مراقب باشند و امیدوارم مسئولان و دولتمردان تلاشهای خود را بیشتر کنند و با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات فرزندان و جوانان عزیز این جامعه را در بستر فضای مجازی سالمتری قرار دهند.
تعیین یک گروه توسط دولت برای تعیین سود منطقی کالاها
وی درباره معیشت مردم و نحوه قیمت گذاری ها نیز بیان کرد: متأسفانه تولیدکنندگان و تجار ما به سود کم قانع نیستند و با سودهای بالایی که میخواهند، قیمت گذاریهای غیرمنطقی و ناعادلانه انجام میدهند که این رویه باید ساماندهی شود و لازم است دولت گروهی را برای این منظور تعیین کند تا برای اجناس و کالاها سود منطقی در نظر بگیرند.
انتهای پیام
نظر شما